Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Keramische tegels worden steeds vaker buiten gebruikt als terrastegels, maar ook op opritten of wandelpaden. Vaak zijn deze tegels dikker dan de binnentegels en hebben ze een ruwer oppervlak.
Dat ruwere oppervlak zorgt ervoor dat de tegels minder glad zijn wanneer ze nat zijn. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat ze schoon blijven. Vuil hecht juist beter aan een ruwer oppervlak waardoor groene aanslag en mos er juist voor kunnen zorgen dat de tegels glad worden. Het voordeel is wel dat keramische tegels niet poreus zijn. Het vuil dringt dus niet in de tegel, maar een vlekwerende impregnering of coating ook niet. Je kunt dus alleen reinigen en hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen:

1. Maak regelmatig de tegels schoon
Wanneer er niets op ligt om te hechten kan de tegels ook niet vuil worden. Dit doe je simpel met een bezem, maar een tuinslang/hogedrukspuit kan natuurlijk ook. Bekijk even hoe vaak dit bij jouw tegels nodig is. Een overhangende boom zal meer vuil geven dan een vrij terras en in de herfst zul je meer bladeren in je tuin hebben dan in de zomer. Even vegen houdt je tegels niet alleen schoon, maar het is ook nog een mooi gezicht.

2. Zorg voor vrije tegels
Wanneer er veel planten over de tegels hangen zal dat ook een plek zijn waar groene aanslag kan voorkomen. Maak de keuze tussen wat je mooi vindt en wat je veilig vindt om te lopen. Een klein stukje overhangen met daarnaast voldoende loopruimte zal geen problemen opleveren. Haal anders het teveel aan planten/bladeren weg zodat je ook veilig over je tegels kunt lopen wanneer het regent.

3. Verwijder vervuiling door planten, gras, bladeren en aarde
Ook al doe je zo je best, er zal altijd wel ergens groene aanslag ontstaan. Is er al sprake van vervuiling haal deze dan weg met de juiste reiniger, bijvoorbeeld de Lithofin Actiefreiniger.
Hiermee verwijder je snel en effectief algemene vervuiling. Ook voegen worden weer helderder van kleur. De HMK R159 kun je ook gebruiken voor het verwijderen van plantafdrukken en groene aanslag.

4. Regelmatig intensief reinigen
Je kunt keramische tegels intensief reinigen met bijvoorbeeld de Lithofin KF Intensiefreiniger. Deze verwijdert vettige en olieachtige restten. Je verdunt dit met water volgens de aanwijzingen op de verpakking, schrobt de tegels, even laten inwerken en dan afspoelen.

5. Vlekken
Heb je vetvlekken gebruik dan de HMK R152.
Heb je roestvlekken in de vorm van bruine aanslag dat afkomstig is van het ijzersulfaat in meststoffen dan kun je deze verwijderen met Lithofin KF cementsluierverwijderaar.

Het is onze intentie om te helpen om je vloer schoon te krijgen en te houden. Het is echter van belang om de gebruiksaanwijzing van de leverancier goed door te lezen en deze op te volgen.