Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Buitenvloer

Een buitenvloer, zo zou je je terras eigenlijk wel kunnen noemen want het is de laatste jaren steeds belangrijker geworden om een mooi terras te hebben.
Er worden dan ook mooie tegels gebruikt van keramiek of natuursteen om buiten ook een mooie zitplek te creëren. Maar wellicht heb je juist een romantisch terras van klinkers, heb je een oud terras gevonden onder het gras of bestaande tegels hergebruikt. Het zorgt ervoor dat we een eigen geniet plek maken in de tuin waar je met mooi weer heerlijk kunt genieten.

Weersinvloeden en planten

Helaas hebben buiten wel te maken met andere omstandigheden dan voor een binnenvloer: de regen houdt je terras nat, de zon zorgt voor warme tegels en de wind blaast blaadjes en ander groen op je terras waardoor er op den duur groene aanslag en donkere verkleuringen kunnen ontstaan. 

Denk goed na over het soort steen

Wanneer je buiten steen gaat gebruiken denk dan na over het soort steen: een gepolijste steen zal spekglad zijn wanneer het regent maar een grove steen houdt weer sneller vuil vast. Een donkere tegel kan erg warm worden wanneer de zon erop staat, maar op een lichte tegel zie je sneller vuil. Je zult waarschijnlijk voor een tussenweg moeten kiezen en goed kijken of het om het terras gaat, looppaden of de oprit. Kun je dus kiezen, denk dan even goed na wat niet alleen mooi is, maar ook handig en veilig in het gebruik buiten. Wanneer er al een bestaand terras is dan is dat geen probleem, ook daarvoor zijn er manieren om die mooi te maken en mooi te houden.

Toch groene aanslag?

Vaak is het niet te voorkomen: op den duur krijg je toch groene aanslag. Gelukkig is deze makkelijk te verwijderen met het juiste middel.

18,95

 

Zo is er Allex van Lithofin. Dit is een buitenhuisreiniger zonder chloor en zonder zuur waardoor deze veilig te gebruiken is voor het verwijderen van groene aanslag op eigenlijk alle soorten stenen oppervlakken, maar zelfs houten schuttingen, houten tuinmeubels en glasdaken.

Je brengt de Allex verdunt met water aan en laat het dan een paar dagen zijn werk doen. Vervolgens spoel je het af of laat een regenbui zijn werk doen.
Allex is niet giftig voor planten, maar je moet ze er niet mee besproeien of direct naspoelen met veel water.
Na een behandeling zorgt de dieptewerking voor een preventief effect, dat een aantal maanden actief blijft. Wanneer je de Allex jaarlijks preventief gebruikt houdt je een schoon terras zonder groene aanslag.

Donkere aanslag verwijderen

Heb je donkere aanslag, vochtplekken of verkleuringen die door planten zijn veroorzaakt, dan kun je deze verwijderen met de MN Buitenhuisreiniger. Deze reiniger is speciaal bedoeld voor natuur- en betonsteen en breng je onverdund aan. Je kunt het na minimaal 4 uur afborstelen maar bij hardnekkige vervuiling kun je het ook een paar dagen laten inwerken en dan laten afregenen. Na enkele dagen kun je Allex preventief aanbrengen en dit jaarlijks herhalen om schone tegels te houden.

14,65

Algemene en hardnekkige vervuiling

Is het nodig om steen buiten intensief schoon te maken, dan is er de Actiefreiniger

31,95

Algemene en hardnekkige vervuiling

Is het nodig om steen buiten intensief schoon te maken, dan is er de Actiefreiniger

Deze intensieve onderhoudsreiniger is geschikt voor terrassen en balkons, looppaden, trappen, opritten en muren van keramiek- en betontegels, natuursteen, klinkers en plavuizen.

Je brengt de Actiefreiniger onverdund aan en schrobt deze dan in het oppervlak. Vervolgens laten inwerken en na 2-10 uur schrob je de viezigheid eraf en spoel je daarna met water.

De BBQ-vlek

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je specifieke vlekken hebt, zoals vetvlekken van je BBQ. Hiervoor kun je de olie en vetvlekkenverwijderaar gebruiken. Dit is een soort gelachtige pasta die je op de vlek smeert en laat drogen. Hierdoor wordt de vlek uit de steen getrokken in de pasta. Na zo’n 12 uur kun je de pasta verwijderen en is de vlek weg. Dit is natuurlijk ook ideaal bij olievlekken op de oprit.

22,50

De roestvlek

Wanneer iets van metaal buiten staat dan kan dat een lelijke roestvlek veroorzaken. Gelukkig zijn er roestverwijderaars waarmee je die vlekken makkelijk schoonmaakt. Je brengt het onverdund aan, borstelt het even in en laat het 5-10 minuten zijn werk doen. Daarna goed afspoelen. Deze is geschikt voor alle klinker- en keramische oppervlakken, natuursteen zoals marmer, kalksteen, graniet, gneis, kwartsiet, beton en betonsteen. 

17,95

Voorkomen is beter dan genezen

Probeer je buitentegels zo goed mogelijk schoon te houden: veeg dus regelmatig je terras, looppaden en oprit schoon. Op die manier kunnen bladeren geen donkere plekken op je tegels veroorzaken en krijg je minder snel groene aanslag. Ook kun je één van onze buitenhuisreinigers preventief gebruiken om groene aanslag te voorkomen: de Lithofin Allex. Breng je deze een paar dagen na het schoonmaken aan, dan zal de Allex nog maanden preventief zijn werk doen. Even jaarlijks herhalen en je houdt je terras lang mooi en schoon.

Vlekstop

De meeste natuursteen heeft een vlekstop, een impregneermiddel, nodig om ervoor te zorgen dat vocht en vuiligheid geweerd worden. Hiervoor zijn verschillende vlekstops geschikt. Houd er wel rekening mee dat een vlekstop buiten minder lang zijn werk zal doen doordat het door de weersinvloeden sneller verdwijnt. Het kan dus zijn dat je dit vaker moet aanbrengen. Kijk even goed na welke vlekstop je kunt gebruiken en welke je wilt gebruiken. Sommigen maken de steen wat donkerder terwijl anderen juist neutraal blijven. Heb je keramische tegels dan zijn deze meestal niet te impregneren doordat ze een hele vaste structuur hebben maar ze hebben dan ook geen vlekstop nodig omdat ze al vocht en vuilwerend van zichzelf zijn.

Allesreinigers

Net als voor binnen zijn wij voor buiten ook geen voorstander van het schoonmaken met allesreinigers. Vaak laten zij een laagje achter wat zich langzaam opbouwt en op den duur juist vuil aantrekt en dan is het juist extra lastig om dat laagje er weer af te krijgen. Bovendien zijn allesreinigers vaak niet goed voor je planten en moet je dus uitkijken voor je gras en planten. Spoel je terras en paden gewoon regelmatig af met schoon water. Wil je toch dweilen, gebruik dan eventueel een neutrale reiniger die past bij je natuursteen, bijvoorbeeld de MN wash&clean of de HMK P324 edelzeep.