allesvoorUWvloer

Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Uitstekend

Grootste webwinkel vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Home » Vlekken verwijderen op houten vloeren: hobby

Vlekken verwijderen op houten vloeren: hobby

etensware

Voor het verwijderen van vlekken zoals verf, olie of zwarte vlekken uit je vloer zijn er verschillende oplossingen:

Verse vlek
1. direct opnemen met keukenpapier of een doek. Is het veel schep dan eerst het meeste weg met bijvoorbeeld een lepel.
2. daarna reinigen met een sopje van de dagelijkse reiniger die bij je vloer hoort om de vloer weer schoon en fris te krijgen.

Oude/hardnekkige vlek in een geoliede houten vloer
Is de vlek al wat ouder of hardnekkig dan kun je de vlek verwijderen door volgend stappenplan te volgen:

1. Breng dan je dagelijkse reiniger puur aan de vlek en laat deze een paar minuten inwerken. Daarna neem je de reiniger weg met een vochtige doek en spoel je na met schoon water. Is de vlek nog niet weg, maar zie je dat deze wel minder is geworden kun je dit een paar keer herhalen/de reiniger wat langer laten intrekken, maar laat deze niet opdrogen.

2. Helpt de dagelijkse reiniger puur niet gebruik de intensiefreiniger die bij je vloer hoort in de verhouding die op de verpakking staat. Goed nadweilen met schoon water.

3. Wanneer de intensiefreiniger ook niet helpt kun je de dr. Schutz Elatex gebruiken voor vlekken als schoensmeer, viltstift, waterbestendige verf of teer. Heb je olie of vetvlekken dan is er de James Bandit voor BBQ-vlekken, frituurvlekken en olievlekken.
Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

4. Mocht het voorgaande allemaal niet helpen dan is het bij een geoliede vloer ook mogelijk om de plank/planken waar de vlek op zit in zijn geheel lichtjes te schuren met de nerf mee en vervolgens opnieuw te olieën met de olie waarmee ook de eerste behandeling is gedaan. Let op! Bij gerookte vloeren is dit niet mogelijk.

Oude/hardnekkige vlek in een gelakte houten vloer

1. Gebruik de intensiefreiniger die bij je vloer hoort in de verhouding die op de verpakking staat. Goed nadweilen met schoon water.

2. Wanneer dat niet helpt kun je de dr. Schutz Elatex gebruiken voor vlekken als schoensmeer, viltstift, waterbestendige verf of teer. Heb je olie of vetvlekken dan is er de James Bandit voor BBQ-vlekken, frituurvlekken en olievlekken.
Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Let op! Hout kan in principe niet tegen vocht. Neem vocht dus zo snel mogelijk op ook in de naadjes.