Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Vlekken verwijderen op houten vloeren: cosmetica

cosmetica

Voor het verwijderen van eigenlijk alle cosmetica zoals lipstick, nagellak, crème, zalf en poeders geldt voor een houten vloer:

Verse vlek

1. direct opnemen met keukenpapier of een doek. Is het veel gebruik dan eerst een lepel om het meeste op te nemen.
2. daarna reinigen met een sopje van de dagelijkse reiniger die bij je vloer hoort om de vloer weer schoon en fris te krijgen.

 

Oude of hardnekkige vlek in een geoliede houten vloer

Is de vlek al wat ouder of hardnekkig dan kun je de vlek verwijderen door volgend stappenplan te volgen:

1. Breng de dagelijkse reiniger puur aan de vlek en laat deze een paar minuten inwerken. Daarna neem je de reiniger weg met een vochtige doek en spoel je na met schoon water. Is de vlek nog niet weg, maar zie je dat deze wel minder is geworden kun je dit een paar keer herhalen/de reiniger wat langer laten intrekken.

2. Gebruik de intensiefreiniger die bij je vloer hoort in de verhouding die op de verpakking staat. Goed nadweilen met schoon water.

3. Wanneer dat niet helpt kun je de Woca superontvlekker of dr. Schutz Elatex gebruiken. Is het een vettige vlek dan kun je ook de James Bandit gebruiken.
Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

4. Mocht het voorgaande allemaal niet helpen dan is het bij een geoliede vloer ook mogelijk om de plank/planken waar de vlek op zit in zijn geheel lichtjes te schuren met de nerf mee en vervolgens opnieuw te olieën met de olie waarmee ook de eerste behandeling is gedaan. Let op! Bij gerookte vloeren is dit niet mogelijk.

Oude of hardnekkige vlek in een gelakte houten vloer

1. Gebruik de intensiefreiniger die bij je vloer hoort in de verhouding die op de verpakking staat. Goed nadweilen met schoon water.

2. Wanneer dat niet helpt kun je de dr. Schutz Elatexgebruiken.
Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking