Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Veel gestelde vragen

Houten vloeren/parketvloeren

Dummy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe weet ik of mijn vloer gelakt of geolied is?

Wanneer je niet weet hoe je houten vloer behandeld is, bijvoorbeeld met lak of met olie, is het ook lastig om het juiste onderhoud te kiezen. Dit kan gebeuren omdat je verhuisd bent en de vloer er al lag.

Misschien heeft de vorige bewonder onderhoud achter gelaten? Dan kun je hetzelfde kopen of kijken wat op de verpakking staat zodat je weet voor welke vloer het onderhoud is.
Wellicht is er nog een pak achter gelaten en staat op de verpakking iets over de afwerking van de vloer.
Vraag het even aan de vorige bewoner. Die kan je vast verder helpen.
Is er een factuur van de vloer? Daar staat de afwerking misschien wel op of kun je het bedrijf achterhalen waar de vloer vandaan komt zodat zij je verder kunnen helpen.

Weet je het echt niet dan blijft dit lastig. Vanaf een foto is dit niet te achterhalen en zelfs ter plekke kun je nooit met 100% zekerheid zeggen of een vloer gelakt of geolied is. Dan kun je wel een neutraal dweilmiddel gebruiken zoals de Blue Dolphin multi cleaner, maar onderhoud kun. je dan niet aanbrengen. Je kunt dan overwegen om de vloer te (laten) schuren zodat er een nieuwe basisbehandeling op komt en je daarna weet welk onderhoud je kunt gebruiken.

Ik heb een parketvloer, mag ik deze nat afnemen?

Wanneer de parketvloer gelakt of geolied is kan de parketvloer worden gedweild. Je kunt hiervoor een neutraal reinigingsmiddel gebruiken zoals de Blue Dolphin Multi Cleaner of het dweilmiddel dat bij uw vloer hoort. Het is af te raden om allesreinigers te gebruiken omdat deze de afwerklaag kunnen aantasten.
Wanneer je een wasvloer hebt raden wij af om deze te dweilen.

Stenen vloeren: natuursteen en keramische tegels

Dummy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mijn keramische tegels lijken altijd vettig en er blijven vaak vlekken en afdrukken zichtbaar, hoe moet ik ze onderhouden?

 

 

Keramische tegels zijn niet poreus en kunnen dus geen vervuiling opnemen. Wanneer je een verkeerd dweilmiddel gebruikt kan er een vettig laagje achterblijven dat elke keer meer wordt. Door het vettig worden van de tegels worden ze vaak wat vlekgevoeliger. Om dat te voorkomen of om dat probleem op te lossen moet je de tegels regelmatig te ontvetten.
Gebruik een intensiefreiniger voor keramische tegels, bijvoorbeeld de Lithofin KF intensiefreiniger of  de HMK Moeller Stone Care R157 intensieve tegelreiniger en schrob hiermee het vettige laagje van de tegels.

Zorg ervoor dat je daarna dweilt met het juiste dweilmiddel: Lithofin KF onderhoudsreiniger of HMK Moeller Stone Care P315 Porcellanato onderhoudsreiniger.

 

Tapijt en vloerkleden

Dummy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe verwijder ik een vlek in mijn tapijt of vloerkleed?

Je moet een vlek wrijvend verwijderen.

Vochtig tapijt of een vloerkleed is erg kwetsbaar. Wanneer je gaat deppen, ontstaan er onherroeppelijk structuurbeschadigingen. Deze beschadigingen zijn onherstelbaar. Je hebt de vlek wellicht verwijderd, maar deze beschadigingen zijn blijvend zichtbaar en storen waarschijnlijk nog meer dan de oorspronkelijke vlek.

Ga als volgt te werk: Gebruik een badstof handdoek en wrijf hiermee in rustige grote halen over de vlek, alsof u een hond aait. Beslist niet schrobben, hiermee is de kans op beschadiging ook zeer groot.

Wist je trouwens dat de meeste verse vlekken eruit gaan door direct een natte badstof handdoek op de plek te leggen en hier de vloeistof in te laten trekken.

Is een ingetrokken vlek nog te verwijderen?

Ja, ook al is de vlek ingetrokken of opgedroogd, de vlek is nog steeds te verwijderen.

Een ingetrokken vlek of opgedroogde vlek gaat er alleen uit met een James vlekverwijderaar, terwijl verse vlekken er vaak met kraanwater uit gaan. Het is dus verstandig om een vlek direct te behandelen door er een klamvochtige badstof handdoek op te plaatsen.

Een ingetrokken vlek, opgedroogde vlek of hardnekkige vlek kan worden behandeld met James Vlekkenwonder of James Vlekkenspray.

Een opgedroogde rode wijnvlek of ingetrokken rode wijn van een jaar oud bijvoorbeeld kan in veruit de meeste gevallen probleemloos worden verwijderd, mits er nog geen andere behandeling (anders dan met water) heeft plaats gevonden. Heb je dit wel al gedaan is James Vlekkenwonder nog steeds de beste oplossing, maar zou je tapijt of vloerkleed al (blijvend) beschadigd kunnen zijn door de reeds toegepaste producten.

Rond de tafel heeft het tapijt/vloerkleed een zwarte rand

Wanneer je rond je tafel een zwarte rand krijgt is het goed mogelijk dat je je tafel schoonmaakt en/of onderhoudt door te sprayen. Een beetje van die nevel gaat over de rand van de tafel en komt dan op het tapijt of vloerkleed. Deze producten laten bij het indrogen een kleverig residu achter. Het kleverige residu trekt stof en zand aan en dat zie je als een donkere rand rondom de tafel.

Oplossing
Veel van dit soort verontreinigingen is te verwijderen met James Water.
Stofzuig het tapijt eerst grondig.
Spray James Water op de verontreiniging en wrijf het tapijt met rustige, grote halen droog m.b.v. een droge badstof handdoek.
 
Indien dit niet voldoende resultaat geeft, dan kunnen de verontreinigingen uitsluitend door een professionele reiniging worden opgelost.