Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Repareren van je vloer

Krassen

De reparatie van je vloer is makkelijker dan je denkt. Een beschadiging, kras of deuk is zo gemaakt, maar kan soms erg vervelend zijn. Vaak is de beschadiging vooral opvallend omdat het een andere kleur heeft dan het de rest van de vloer. Elke vloer heeft weer andere producten nodig om de beschadiging te repareren. Bij houten vloeren kun je proberen of het aanbrengen van het onderhoud zoals onderhoudsolie of onderhoudswas dit verbetert. Helpt dit niet dan kun je ook nog de oorspronkelijke olie gebruiken waar het onbehandelde hout mee is behandeld. Anders kies je voor de kleurenstift waarmee je de kras kunt kleuren met een kleur die overeenkomt met de kleur van je vloer.

Deuken

Heb je echt een deuk in je vloer of een stuk uit je tegel dan is dit te repareren met de was die bij de stiften zit en natuurlijk ook met de quick step reparatieset. In deze set zit was dat je warm maakt. Daardoor zijn de kleuren onderling te mengen en kun je een kleur maken die nagenoeg gelijk is aan de kleur van je vloer. Oefen eerst even op een proefstukje voordat je de vloer gaat herstellen. Na het opvullen zal de deuk/beschadiging niet of nauwelijks meer opvallen. Hiermee is de reparatie van je vloer zo gedaan en dus makkelijker dan je denkt.

Meubelvilt

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen: zorg voor goed meubelvilt onder je meubels en stoelen en vervang dit ook tijdig. Hiermee voorkom je veel vervelende krassen. De viltstroken kun je op maat knippen dus past het altijd.
Heb je huisdieren: knip tijdig de nagels en bewaar de trekspelletjes met je hond voor buiten of gebruik een speelkleed of speel op het vloerkleed.

Holle plekken

Heb je een holle plek onder je verlijmde houten vloer of onder je tegels? Dan is vloerenvast of tegelvast de oplossing: je boort een klein gaatje op een onopvallende plaats. Dit kan bijvoorbeeld een noest zijn of een voeg. Je spuit hier vervolgens de hars in. Deze injectiehars bestaat uit 2 componenten. Deze zijn vloeibaar bij het inspuiten waardoor het goed uitvloeit. Na verloop van tijd wordt dit hard en is je holle plek opgevuld.