Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Stenen vloeren: repareren

Toont alle 3 resultaten

Repareren stenen vloer

Het repareren van een stenen vloer is niet altijd even makkelijk te doen, maar met sommige beschadigingen kun je wel zelf aan de slag.

Krassen

Krassen in een gladde vloer van marmer of kalksteen (gepolijst of gezoet) kun je met de propad handypad verminderen/weghalen. Je gebruikt de pads in de juiste volgorde waarmee de krassen steeds minder worden.

Beschadiging

Heb je een beschadiging aan je steen doordat er een stukje uit is, dan is dit op te vullen met de was uit de Quick Step reparatieset. In deze set zit was dat je warm maakt. Daardoor zijn de kleuren onderling te mengen en kun je een kleur maken die nagenoeg gelijk is aan de kleur van je vloer. Oefen eerst even op een proefplankje voordat je de vloer gaat herstellen. Na het opvullen zal de beschadiging niet of nauwelijks meer opvallen. Hiermee is de reparatie van je stenen vloer zo gedaan en dus makkelijker dan je denkt.

Meubelvilt

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen: zorg voor goed meubelvilt onder je meubels en stoelen en vervang dit ook tijdig. Hiermee voorkom je veel vervelende krassen. De viltstroken kun je op maat knippen dus past het altijd.
Heb je huisdieren: knip tijdig de nagels en bewaar de trekspelletjes met je hond voor buiten of gebruik een speelkleed of speel op het vloerkleed.

Holle plekken

Heb je een holle plek onder je tegelvloer? Dan is tegelvast de oplossing: je boort een klein gaatje op een onopvallende plaats. Dit kan bijvoorbeeld in de voeg zijn. Je spuit hier vervolgens de tegelvast in. Deze injectiehars bestaat uit 2 componenten. Deze zijn vloeibaar bij het inspuiten waardoor het goed uitvloeit. Na verloop van tijd wordt dit hard en is je holle plek opgevuld. Je zet het gaatje in de voeg weer dicht met voegsel.