Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Houten vloeren: repareren

Gebruik de filters om het juiste product voor jouw vloer te vinden.

Toont alle 5 resultaten

Repareren houten vloer

Krassen

De reparatie van je houten vloer is makkelijker dan je denkt. Een kras of deuk is zo gemaakt, maar kan soms erg vervelend zijn. Vaak is de beschadiging vooral opvallend omdat het een andere kleur heeft dan het hout. Probeer of het aanbrengen van het onderhoud zoals onderhoudsolie of onderhoudswas dit verbetert. Helpt dit niet dan kun je ook nog de oorspronkelijke olie gebruiken waar het onbehandelde hout mee is behandeld. Anders kies je voor de kleurenstift waarmee je de kras kunt kleuren met een kleur die overeenkomt met de kleur van je vloer.

Deuken

Heb je echt een deuk in je vloer dan is dit te repareren met de was die bij de stiften zit en natuurlijk ook met de quick step reparatieset. In deze set zit was dat je warm maakt. Daardoor zijn de kleuren onderling te mengen en kun je een kleur maken die nagenoeg gelijk is aan de kleur van je vloer. Oefen eerst even op een proefplankje voordat je de vloer gaat herstellen. Na het opvullen zal de deuk niet of nauwelijks meer opvallen. Hiermee is de reparatie van je houten vloer zo gedaan en dus makkelijker dan je denkt.

Meubelvilt

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen: zorg voor goed meubelvilt onder je meubels en stoelen en vervang dit ook tijdig. Hiermee voorkom je veel vervelende krassen. De viltstroken kun je op maat knippen dus past het altijd.
Heb je huisdieren: knip tijdig de nagels en bewaar de trekspelletjes met je hond voor buiten of gebruik een speelkleed of speel op het vloerkleed.

Holle plekken

Heb je een holle plek onder je verlijmde houten vloer? Dan is vloerenvast de oplossing: je boort een klein gaatje op een onopvallende plaats. Dit kan bijvoorbeeld een noest zijn. Je spuit hier vervolgens de vloerenvast in. Deze injectiehars bestaat uit 2 componenten. Deze zijn vloeibaar bij het inspuiten waardoor het goed uitvloeit. Na verloop van tijd wordt dit hard en is je holle plek opgevuld.