Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Houten vloeren: dagelijkse reiniging

Dit is het dweilmiddel dat je veilig dagelijks kunt gebruiken, al zullen veel mensen dit wekelijks of maandelijks toepassen. Meer informatie vind je onderaan deze pagina.

Gebruik de filters om het juiste product voor jouw vloer te vinden.

Resultaat 1–20 van de 51 resultaten wordt getoond

Het dagelijks reinigen van je houten vloer

Hier vind je de producten voor het dagelijks reinigen van je houten vloer. Dit betekent niet dat je je vloer dagelijks moet schoon maken, maar het kan wel omdat deze professionele producten veilig gebruikt kunnen worden voor het schoonmaken van je houten vloer zonder dat ze deze aantasten.

Een dweilmiddel wordt altijd verdund met water. Het is het bekende “scheutje in lauwwarm water”.
Kijk voor de exacte hoeveelheid die de leverancier aanraadt op de verpakking.

Gelakte of geoliede houten vloer?

Is je vloer gelakt of geolied? Het maakt nogal wat uit voor het kiezen van het juiste dweilmiddel. Bij een gelakte vloer ligt de beschermlaag van lak als het ware op de vloer. Bij een geoliede vloer trekt de olie juist dieper in het hout en kunnen de poriën wat open zijn. Die open poriën zet je vaak weer dicht met het dweilmiddel. Een dweilmiddel voor een geoliede vloer voelt daardoor vaak wat vettig aan. Dit moet je juist niet op een gelakte vloer gebruiken.

Naturel of wit?

Een naturel dweilmiddel kan veilig gebruikt worden op alle kleuren vloeren. Er zit namelijk geen pigment in. Heb je een witte vloer dan kan deze in de loop van de tijd wat geler worden. Hiervoor hebben een aantal leveranciers een dweilmiddel ontwikkelt met witpigment erin zodat je je vloer langer mooi wit kunt houden.
Woca kent ook nog andere varianten, waaronder een grijze vloerzeep.

Grootverpakking

Dweil je veel? Kies dan voor een grootverpakking. Bij veel leveranciers vind je die in de vorm van 2,5 liter of 5 liter. Dan ben je een stuk voordeliger uit.

Hoe dweil je goed?

Begin met een schone vloer: zorg dat er geen losliggend vuil op de vloer ligt. Gebruik hiervoor een stofwisser of stofzuiger.

Gebruik bij voorkeur 2 emmers: 1 emmer voor het sopje, 1 met schoon water om je vieze dweil eerst even in te kunnen spoelen zodat je sopje langer schoon blijft.

Gebruik lauwwarm water. Heet water droogt te snel op waardoor het schuim niet mooi kan oplossen en het een streperig resultaat op de vloer kan geven

Gebruik nooit teveel dweilmiddel. De vloer wordt er echt niet schoner van en het zorgt alleen maar voor meer schuim dat streperig of vlekkerig kan opdrogen.

Dweil met de nerf mee, dit geeft het beste effect

Zorg dat de vloer helemaal droog is voordat je deze weer gaat gebruiken.