Het onderhoud van uw parketvloer of houten vloer in de rubio monocoat olie

In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om uw vloer weer schoon te krijgen, schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. Maar hoe onderhoud en verzorg je een houten vloer/parketvloer in de monocoat olie?

Wat is Rubio Monocoat oil plus?
Rubio Monocoat Oil Plus is een olie die een verbinding aangaat met de bovenste vezels van het hout. Het trekt niet diep in het hout in,maar hecht zich alleen op de bovenste laag.  Deze hechting (moleculaire binding) zorgt voor een duurzame en bestendige bescherming. In tegenstelling tot traditionele systemen is Rubio Monocoat oil plus in één laag dekend. De uitstraling van uw vloer kunt u bepalen door het onderhoud: matte uitstraling: Rubio Monocoat Soap, zijdeglans: Rubio Monocoat Soap Satin.

Het specifieke onderhoud en de verzorging van een houten vloer / parketvloer in de Rubio Monocoat oil plus:
Naast het standaard onderhoud, dat voor elke houten vloer geldt (dagelijks vuil en stof verwijderen), geldt voor een vloer behandeld met Rubio Monocoat oil plus dat u deze gewoon kunt dweilen. Niet met een draadjesmop, maar met een goed uitgewrongen duo- dweil (zoals verkrijgbaar van Blue Dolphin of het eigen merk: allesvoorUWvloer. Vloeren die behandeld zijn met Rubio Monocoat Oil Plus, kunnen wekelijks worden onderhouden met water en Rubio Monocoat Soap (matte look) water en Rubio Monocoat Soap Satin (gesatineerde look) of met de kant-en-klare Rubio Monocoat Surface Care-verstuiver.
Een onderhoud met Rubio Monocoat Refresh wordt telkens toegepast wanneer men de glans en de bescherming grondig wil heropfrissen nadat deze door intensief gebruik verdwenen is. Dit is afhankelijk van de belasting van uw vloer. Deze is verkrijgbaar in sprayvorm of in 1L verpakkingen. 
Oppervlakten, behandeld met Rubio Monocoat Oil Plus kunnen – afhankelijk van de slijtage – grondig worden opgefrist met de Rubio Monocoat Maintenance Oil. Beschikbaar in alle Rubio Monocoat kleuren.

Vlekken verwijderen:
Plaatselijke vlekken kunnen snel behandeld worden met de kant-en klare Rubio Monocoat Surface Care-verstuiver. Voor de behandeling van vet- en/of kalkvlekken bevelen we het gebruik van Rubio Monocoat LimeSpot Remover (kalk) en Rubio Monocoat Grease Remover (vet) aan.