allesvoorUWvloer

Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Uitstekend

Grootste webwinkel vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Home » het onderhoud van uw parketvloer of houten vloer in de was

het onderhoud van uw parketvloer of houten vloer in de was

onderhoud parketvloer of houten vloer in de was

In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om uw vloer weer schoon te krijgen, schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. Maar hoe onderhoud en verzorg je een houten vloer/parketvloer in de was?

Wat is een wasvloer?

We spreken van een wasvloer wanneer uw houten vloer (parketvloer) is behandeld met een impregneer en vervolgens met was wordt onderhouden. De waslaag dient ter bescherming en verfraaiing van uw houten vloer. Tegenwoordig wordt deze methode door de opkomst van de (hardwax) olie nauwelijks meer toegepast omdat het onderhoud van een houten vloer in de was arbeidsintensiever is .

Heeft u een houten vloer van voor 2001 en hij is niet gelakt dan bestaat de kans dat u een wasvloer heeft. Voor een goede bescherming van uw houten vloer moeten alle poriën van het hout goed gevuld zijn met was. Dit lukt niet in één behandeling, daarom zal een nieuwe vloer, of een pas gereinigde vloer vaker van een waslaag moeten worden voorzien. Wanneer alle poriën gevuld zijn heeft uw houten vloer een egaal matte uitstraling.

Het specifieke onderhoud en de verzorging van een houten vloer / parketvloer in de was

Naast het standaard onderhoud, dat voor elke houten vloer geldt (dagelijks vuil en stof verwijderen), moet een met was behandelde houten vloer regelmatig opgeboend worden met een boenblok of een elektrische boenmachine. Hierdoor wordt lichte verontreiniging verwijderd en ziet uw vloer er weer mooi en egaal uit, hij gaat weer glanzen. Wanneer de glans niet terugkomt na het opboenen dan zal uw vloer een nieuwe laag was nodig hebben.

Het aanbrengen van de was

Het beste kunt u de was aanbrengen met een wasdoek zoals de Blue Dolphin wasdoek. Wanneer de hele vloer in de was is gezet kan deze uitgeboend worden met een pluisvrije katoenen doek. Indien gewenst kunt u uw vloer ook in de was zetten en uitboenen met een boenmachine. Wanneer u een boenmachine heeft met 3 schijven gebruikt u voor het inboenen groene pads en voor het uitboenen witte pads. Gebruikt u een éénschijfsmachine dan boent u in met een rode pad en voor het uitboenen gebruikt u een witte pad.

Let erop dat u niet teveel was aanbrengt. De was die niet meer in uw vloer kan trekken blijft er bovenop liggen. Hierdoor trekt uw vloer meer vuil aan en kan glad worden.

Vlekken

Na verloop van tijd kan uw wasvloer vettig en vies worden. Dit kan doordat er al meerdere lagen was zijn aangebracht waardoor er een (te) dikke waslaag ontstaat die vuil vasthoudt en er vlekkerig uit gaat zien. U dient dan uw vloer te reinigen met een wasreiniger (wasremover). Deze reiniger (remover) verwijdert oude waslagen en reinigt uw vloer. Na het gebruik van een wasreiniger (wasremover) moet u altijd weer een nieuwe waslaag aanbrengen.

Heeft u een plaatselijke vlek dan kunt u deze verwijderen met behulp van staalwol 00 (osmo polijstkussen) en powerwax van lecol. Zorg dat er wat powerwax op het staalwol zit en ga dan voorzichtig over de vlek met de nerf mee (bij twijfel altijd eerst uitproberen op een onopvallende plaats).

De merken

Wij leveren alle professionele merken voor het onderhoud van uw wasvloer:

Dumby  – Lecol/Leha – De Parketman

Uiteraard hebben wij ook een vloeibare was en een wasreiniger van het huismerk:

Mocht u nog vragen hebben over het onderhoud uw houten vloer (parketvloer) in de was dan kunt u contact opnemen via:[email protected]. Wij helpen u graag om uw houten vloer mooi te maken en mooi te houden.