allesvoorUWvloer

Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Uitstekend

Grootste webwinkel vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Home » het onderhoud van uw parketvloer of houten vloer in de hardwaxolie

het onderhoud van uw parketvloer of houten vloer in de hardwaxolie

Het onderhoud van een parketvloer of houten vloer in de hardwaxolie

In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om je vloer weer schoon te krijgen, mooi te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. Maar hoe onderhoud en verzorg je een hardwax-geoliede houten vloer/parketvloer?
What is hard wax oil?

Hardwax-olie is een combinatie van natuurlijke oliën en wassen. De hardwax-olie wordt rechtstreeks op de onbehandelde vloer aangebracht. Meestal worden twee lagen aangebracht om te zorgen voor een slijtvaste afwerking van uw houten vloer, maar het kan ook zijn dat er een 2-componenten olie wordt aangebracht met 1 laag.

De uitstraling van een vloer behandeld met hardwax-olie zit tussen een olie- en een lakvloer in. Een vloer afgewerkt met Osmo of Blue Dolphin heeft wat meer glans dan een vloer afgewerkt met floorservice.

Het voordeel van een hardwax-olie ten opzichte van gewone olie is de combinatie met was. Deze was zorgt ervoor dat de poriën van het hout direct helemaal gevuld zijn.

Het specifieke onderhoud en de verzorging van een houten vloer / parketvloer in de hardwax-olie:

Naast het standaard onderhoud, dat voor elke houten vloer geldt (dagelijks vuil en stof verwijderen), geldt voor een vloer behandeld met hardwax-olie dat u deze gewoon kunt dweilen. Niet met een draadjesmop, maar met een goed uitgewrongen duo-dweil Gebruik hiervoor het dweilmiddel dat bij de vloer hoort.

Daarnaast dient u twee tot drie keer per jaar de onderhoudsolie aan te brengen. Eventuele slijtplekken als looppaden en schuifplekken dienen vaker onderhouden te worden.

Het aanbrengen van de hardwax-olie:

Het beste kunt u de hardwax-olie aanbrengen met een hardwax-doek zoals de Blue Dolphin hardwax-doek of de hardwax-doek van ons eigen merk. Wanneer u wat meer glans op uw vloer wilt kunt u eventueel een boenblok of boenmachine gebruiken om de glans wat op te boenen.

Vlekken

In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om je vloer weer schoon te krijgen, mooi te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. Maar hoe onderhoud en verzorg je een hardwax-geoliede houten vloer/parketvloer?

De merken

Wij leveren alle professionele merken voor het onderhoud van uw houten vloer in de hardwax-olie:

Blue DolpinFloorserviceOsmoRubio Monocoat

Uiteraard hebben wij ook een reiniger en onderhoudolie van het huismerk: allesvoorUWvloer. Deze zijn veilig te gebruiken op alle hardwax-oliën.