Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Producten voor het onderhoud van natuursteen

Onderhoud

Hier vind je zowel het dweilmiddel, omdat de reinigers voor natuursteen zoals de HMK P324 of de Lithofin wash&clean ook voor een stukje onderhoud zorgen. Verder vind je hier producten voor het onderhoud van natuursteen die voor wat extra glans zorgen.

Zorg dat je met de juiste producten dweilt anders kan het natuursteen aangetast worden of blijft er een ongewenst laagje achter.

Soort natuursteen

Ken je de soort natuursteen van de vloer klik deze dan aan. Dit verkleint het aantal producten en maakt de keuze makkelijker.
Weet je niet wat de soort natuursteen van je vloer is? Probeer dit dan te achterhalen:

  • Misschien staat het op de factuur?
  • Vraag het aan het vloerenbedrijf.
  • Vraag het aan de vorige eigenaar.
  • Wellicht staat het op de verpakking die je bewaard hebt?

Weet je het dan nog niet dan kun je veilig dweilen met de HMK P324 of de Lithofin wash&clean. Intensief reinigen kun je veilig met de HMK R155 of de Lithofin MN vuiloplosser.

Kies je merk

Ken je het merk waarmee je vloer behandeld is? Kies dit dan. Dan zie je gelijk welke producten voor jouw natuursteen je kunt kiezen. Wij raden aan om bij het merk te blijven waarmee de houten vloer is behandeld. Wil je liever een ander merk? Maak dan eerst de vloer schoon met de intensief reiniger van het andere merk voordat je met het nieuwe merk begint.

Glans of standaard

Bij het onderhoud kun je soms kiezen voor wat meer glans, dit wordt vooral gebruikt bij gepolijste vloeren van natuursteen.

Onderhoud vloeren van natuursteen

Kies je eenmaal voor een merk vloerproduct blijf daar dan ook bij. Gebruik het dweilmiddel én het onderhoudsproduct. Vergeet niet dat élke natuurstenen vloer onderhoud nodig heeft, Het maakt niet uit of het marmer, kalksteen, hardsteen, graniet of travertin gaat. Houd je het bij dan is het zo gedaan. Wacht je te lang dan zul je er eerst wat meer tijd in moeten steken.

  1. dweil met het geschikte dweilmiddel óf met schoon water. Gebruik geen andere dweilmiddelen als allesreinigers of natuurazijn. Deze kunnen de beschermlaag aantasten en/of een ongewenst laagje achterlaten.
  2. gebruik het onderhoudsproduct dat past bij je vloer.
  3. gebruik een intensiefreiniger alleen wanneer je je natuursteen met gewoon dweilen niet meer schoon krijgt of wanneer je een nieuwe beschermlaag gaat aanbrengen. Dan weet je zeker dat de vloer goed schoon is en het onderhoud goed hecht.
  4. breng op een nieuwe vloer direct een beschermlaag aan en zorg dat je dit bijhoudt zodat de vloer vlek- en vochtwerend blijft.