Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Houten vloeren: onderhoud

Met het juiste onderhoud voor je houten vloer maak je je vloer weer mooi en blijft je vloer mooi.
Gebruik de filters in de groene balk om het juiste product voor jouw vloer te vinden.
Heb je meer hulp nodig? Gebruik dan onze keuzehulp:
Keuzehulp voor het onderhoud van houten vloeren >>

Resultaat 1–20 van de 66 resultaten wordt getoond

Onderhoudsproducten voor houten vloeren

Hier vind je alle soorten onderhoud voor houten vloeren. Je hebt bij ons veel keuze. Het verschil zit hem vooral in de afwerking van de vloer. Het is dus handig dat je weet hoe je vloer is afgewerkt.

Hardwaxolie

De meeste vloeren zijn tegenwoordig afgewerkt met een hardwaxolie. Dit is een combinatie van olie en was waardoor het hout direct beschermt is tegen vocht en vuil. Veel professionele merken werken hiermee: Blue Dolphin, Floorservice, Osmo, Vesting.
De onderhoudsolie vult als het ware de oorspronkelijke olie weer aan waardoor je houten vloer er direct weer mooier uitziet en weer beter bestand is tegen vocht en vuil.

Olie

Een olie vloer is bijna altijd een Woca vloer. Alleen wordt een hardwaxgeoliede vloer ook vaak een geoliede vloer genoemd wat verwarring kan geven. Olie dringt in het hout, maar mist het waslaagje om de laatste poriën dicht te zetten. Woca kiest voor het systeem om dat te doen met de natuurzeep. Hierdoor krijg je geen waslaagje op je vloer maar moet je wel regelmatig je vloer zepen (dweilen) om de poriën dicht te houden.
De  woca onderhoudsolie vult de oorspronkelijke olie weer aan waardoor je houten vloer er direct weer mooier uitziet en weer beter bestand is tegen vocht en vuil.

Lak

Een anders soort onderhoud van houten vloeren is een lakvloer. Een gelakte vloer was jaren geleden makkelijk te herkennen doordat de glimmende laag lak op het hout lag. Tegenwoordig zijn er ook veel matte lakken waardoor het verschil lastiger te zien is, maar het onderhoud is wel totaal anders dan een (hardwax)geoliede vloer. Dus het is wel belangrijk om te weten of je inderdaad een gelakte houten vloer hebt.
Het onderhoud van een lakvloer gebeurt met polish die de laklaag van een beschermlaagje voorziet en kleine krasjes dichtzet.

Onderhoud breng je aan wanneer je loop- en/of slijtplekken gaat zien. Liefst net iets eerder. Gemiddeld is dit 1-2 keer per jaar.

Bij een geoliede vloer kun je ook de onderhoud plaatselijk aanbrengen, bijvoorbeeld bij de eethoek of voor het aanrechtblad. Hierdoor hoef je de hele vloer maar 1 keer per jaar in de onderhoudsolie of de onderhoudswas te zetten.

Bij een gelakte vloer bescherm je de lak met een polishlaagje. Dit is lastiger plaatselijk bij te werken en daarom onderhoud je vaak de hele vloer met de polish.

Onderhoud breng je puur aan. Het verbruik is per leverancier verschillend en staat bij het artikel vermeld.