Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Een PVC vloer is een prachtige toevoeging aan je huis: duurzaam, stijlvol en gemakkelijk te onderhouden. Maar zelfs de beste vloeren kunnen na verloop van tijd te maken krijgen met krassen of  andere beschadigingen. Gelukkig hoef je geen professional in te schakelen om deze problemen aan te pakken. Met de juiste kennis en gereedschappen kunt je zelf eenvoudig kleine reparaties uitvoeren en je PVC vloer weer als nieuw laten lijken.

1. Identificeer het probleem

Voordat je begint met repareren, is het belangrijk om goed te bekijken wat het probleem is.. Inspecteer uw vloer grondig en markeer de gebieden met krassen of gaatjes. Let op de grootte en diepte van de krassen, evenals de kleur van de vloer, zodat je de juiste reparatiemethode kunt kiezen.

2. Gebruik van polish voor kleine krassen

Gaat het om kleine, oppervlakkige krassen? Dan kan de PVC-polish al de oplossing zijn. Gebruik een polish die bij je vloer hoort, of gebruik onze eigen polish. Deze polishes zijn speciaal ontworpen om kleine krassen te dichten en de vloer weer een nieuwe beschermlaag te geven.  Je vloer krijgt weer een mooie uitstraling. Breng de polish aan volgens de instructies op de verpakking. Met behulp van de polishverdeler kun je de polish geluitmatig verdelen. Laat het vervolgens drogen en je vloer is weer beschermd.

3. Reparatiestiften voor precieze reparaties

Voor kleine beschadigingen en krasjes zijn reparatiestiften een handige oplossing. Deze stiften komen in verschillende kleuren die overeenkomen met de tinten van PVC vloeren. Kies een kleur die het beste bij de vloer past en vul voorzichtig de beschadigde gebieden op met de stopwas. Met de stift kun je kleine krasjes en beschadigingen inkleuren. Hiermee maskeer je de kras

kleurenstiftenset grijs

4. Quick Step Reparatieset voor het opvullen van krassen en gaatjes

Wanneer je op zoek bent naar een meer uitgebreide oplossing, overweeg dan de Quick Step reparatieset. Deze set wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om krassen, gaatjes en andere kleine beschadigingen in de PVC vloer te herstellen. Volg eenvoudig de meegeleverde instructies en gebruik de bijgeleverde materialen om professionele resultaten te bereiken. Met een beetje geduld en precisie ziet uw vloer er binnen de kortste keren weer als nieuw uit. Het verschil met de reparatiestift is dat deze set geleverd wordt met wasstaafjes die je met het bijgeleverde smeltmes verwarmt. Hierdoor kun je kleuren ook mengen om tot de juiste kleur te komen en vul je de beschadiging of het gaatje met de vloeibare was die na het afkoelen weer helemaal hard is. Hiermee kun je je vloer bijna onzichtbaar herstellen.
Deze set is vooral bedoeld om beschadigingen op te vullen en werkt prima bij diepere krassen, beschadigingen en gaatjes.

Quick Step herstellingskit / reparatieset voor repareren van deuken/beschadigingen-0

5. Dr. Schutz Scratchfix voor reparatie van krassen

Voor duurzame reparaties van krassen kun je de Dr. Schutz Scratchfix overwegen. Deze speciale reparatiekit is speciaal ontworpen om krassen in PVC vloeren te herstellen. Met een combinatie van het juiste gereedschap en afwerkingsproducten kun je zelfs de meest uitdagende reparaties aanpakken. Volg de gedetailleerde instructies om ervoor te zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet en beschermd is tegen verdere schade.

Dr. Schutz scratchfixx reparatie van krassen in PVC PU vloeren-0

Conclusie

Het verwijderen van krassen en gaatjes in uw PVC vloer hoeft geen ingewikkelde of dure klus te zijn. Met de juiste kennis en producten repareer je eenvoudig zelf kleine reparaties zodat je vloer er weer als nieuw uitziet. Of u nu kiest voor een eenvoudige polish, reparatiestiften, een complete reparatieset zoals die van Quick Step, of een gespecialiseerde kit zoals de Dr. Schutz Scratchfix, met een beetje inspanning kunt u professionele resultaten bereiken en uw vloer weer mooi maken.