Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Filter op

Producten voor vloeren van keramische tegels en plavuizen

Keramische tegels, keramisch parket, plavuizen, het zijn allemaal namen voor hetzelfde. Wij praten vooral over keramische tegels,
Er zijn veel producten voor keramische tegels. We snappen dat je dan wellicht niet meer weet wat je nodig hebt.
Bepaal eerst Wat wil je gaan doen?

Dagelijkse reiniging

Dit is het dweilmiddel dat je veilig dagelijks kunt gebruiken, al zullen veel mensen dit wekelijks of maandelijks toepassen.
Een dweilmiddel wordt altijd verdund met water. Het is het bekende “scheutje in lauwwarm water”.
Kijk voor de exacte hoeveelheid die de leverancier aanraadt op de verpakking.

Intensief reinigen

Een nieuwe vloer zul je altijd eerst reinigen met een cementsluierverwijderaar zodat je nieuwe vloer helemaal schoon is. Wil je daarna je vloer intensief reinigen dan pak je een intensiefreiniger die geschikt is voor je vloer. Dit doe je wanneer je vloer niet meer schoon te krijgen is met het normale reinigingsmiddel.

Een intensiefreiniger wordt altijd verdund met water. Bij een erg vervuilde vloer kun je meer intensiefreiniger gebruiken. Belangrijk is dat je de intensiefreiniger niet laat opdrogen maar voor die tijd opneemt en goed nadweilt met schoon water.

Bescherming

Veel keramische tegels hebben geen bescherming nodig. Sommige keramische tegels zijn wel poreus en dan kun je ze beschermen met een speciale impregneer voor keramische tegels. Dit zorgt ervoor dat de poriën  worden opgevuld. Hierdoor ontstaat een vuil- en waterafstotende laag. Dit zorgt ervoor dat vlekken niet/minder diep kunnen intrekken en dat maakt het schoonmaken makkelijker.

Bescherming breng je aan direct na het leggen van een nieuwe vloer en daarna is het afhankelijk van de slijtage. Wanneer je merkt dat vocht sneller intrekt dan is er een nieuwe laag nodig. Gemiddeld is dit 1-2 keer per jaar.

Bescherming breng je puur aan. Het verbruik is per leverancier verschillend en staat bij het artikel vermeld.

Onderhoud

Hier vind je zowel het dweilmiddel, omdat de reinigers voor keramische tegels.

Soort keramische tegels

Er zijn heel veel verschillende soorten keramische tegels. Sommigen zien eruit als natuursteen, anderen weer als hout. Dit wordt ook wel keramisch parket genoemd. Voor het onderhoud maakt dat allemaal niet uit. Het is een soort fotoprint die meegebakken wordt. De tegel blijft keramisch.

Kies je merk

Ken je het merk waarmee je vloer behandeld is? Kies dit dan. Dan zie je gelijk welke producten  je voor jouw keramische tegel  kunt kiezen. Wij raden aan om bij het merk te blijven waarmee de houten vloer is behandeld. Wil je liever een ander merk? Maak dan eerst de vloer schoon met de intensief reiniger van het andere merk voordat je met het nieuwe merk begint.

Onderhoud vloeren van keramische tegels/keramisch parket

Kies je eenmaal voor een merk vloerproduct blijf daar dan ook bij. Gebruik het dweilmiddel én het onderhoudsproduct.

  1. dweil met het geschikte dweilmiddel óf met schoon water. Gebruik geen andere dweilmiddelen als allesreinigers of natuurazijn. Deze kunnen de beschermlaag aantasten en/of een ongewenst laagje achterlaten.
  2. gebruik het onderhoudsproduct dat past bij je vloer.
  3. gebruik een intensiefreiniger alleen wanneer je je keramische tegels met gewoon dweilen niet meer schoon krijgt of wanneer je een nieuwe beschermlaag gaat aanbrengen. Dan weet je zeker dat de vloer goed schoon is en de beschermlaag goed hecht.
  4. breng indien nodig op een nieuwe vloer direct een beschermlaag aan en zorg dat je dit bijhoudt zodat de vloer vlek- en vochtwerend blijft.