Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Uitstekend: 4.52/5.00

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Home » Producten » álles voor UW vloer » houten vloer » intensief reinigen houten vloer

Het intensief reinigen van houten vloeren

Hier vind je de producten voor het intensief reinigen van houten vloeren. Let even goed op of de intensief reiniger voor gelakt of voor geolied hout is.

De juiste verhouding

Een intensief reiniger wordt altijd verdund met water. De verhouding hiervoor vind je op verpakking. Vaak kun je kiezen voor een standaard reiniging, maar wanneer de vloer erg vuil is en/of het vuil hardnekkig kun je de intensief reiniger meer geconcentreerd gebruiken maar zorg er wel voor dat je hem altijd verdund met water en niet puur gebruikt.

Niet laten opdrogen!

Je moet een intensief reiniger nooit laten opdrogen want dan kleeft de vuiligheid én de intensief reiniger aan je vloer. Je brengt het aan met bijvoorbeeld een witte pad, laat het even inwerken, boen dan nog even met een witte pad en neem het dan op met een doek of dweil. Vervolgens goed nadweilen met schoon water, liefst vaker dan één keer zodat de intensief reiniger helemaal weg is. Zorg dus dat je de vloer vochtig houdt zolang de intensief reiniger nog niet opgenomen is en verdeel de vloer in vlakken zodat je per vlak het reinigen kunt doen voordat het opdroogt.

Breng altijd onderhoud aan

Door het intensief reinigen heb je alle vuiligheid verwijderd, maar ook de eerder aangebrachte onderhoudslagen. Het is daarom belangrijk dat je na het intensief reinigen altijd weer een nieuwe beschermlaag aanbrengt. Voor geoliede houten vloeren is dat de onderhoudsolie of onderhoudswas, voor gelakte houten vloeren is dat de polish en voor wasvloeren is dat de (vloeibare) was.