Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Je herkent het vast wel: In het begin was je heel zuinig op je houten vloer maar na verloop van tijd wordt dat toch minder. Een krasje hier, een vlekje daar, “Ach het hoort erbij” zeg je dan. Uiteindelijk ziet je houten vloer er toch niet meer zo mooi uit. Je gaat wat vaker dweilen, probeert eens een ander dweilmiddel of geeft het op omdat het onmogelijk lijkt. Toch is het opknappen meestal makkelijk zelf te doen, zeker wanneer je een houten vloer hebt die is afgewerkt met olie. Heb je oppervlakkige vlekken en krasjes dan is dit zo gedaan. Je hoeft daarvoor echt niet de hele kamer leeg te halen. Je laat de zware meubels gewoon staan, maar rolt wel even de vloerkleden op, zet de bijzettafeltjes op de bank en de stoelen omgekeerd op tafel. Dan kun je beginnen:
allesvooruwvloer intensiefreiniger voor geoliede vloeren
allesvooruwvloer onderhoudsolie mat
 1. Stofzuig de vloer grondig.
  Zorg ervoor dat er geen los vuil meer op de vloer ligt. Met name zand kan werken als schuurpapier en dat is niet handig wanneer je wilt gaan dweilen.
 2. Reinig de vloer met een intensiefreiniger.
  Neem even de tijd om de gebruiksaanwijzing te lezen, maar in het algemeen geldt dat je de intensiefreiniger verdund met water en hier vervolgens mee gaat dweilen. Zo’n intensiefreiniger is net wat krachtiger dan een standaard dweilmiddel en kan daarmee meer vlekken en eventueel opgebouwde lagen onderhoud weghalen.

Door die extra schone vloer hecht de onderhoudsolie ook beter.
Vergeet niet om na te dweilen met schoon water.

 1. Zet de vloer in de onderhoudsolie.
  Pak een schone plantenspuit, giet hierin de onderhoudsolie over en spray deze over de schone droge vloer. Even verdelen/uitwrijven en je bent al klaar!
  Zorg dat de onderhoudsolie goed droog is voordat je er weer overheen loopt. De tijd op de verpakking kun je natuurlijk aanhouden, maar voel heel even met je vinger of het nog plakt.

Na afloop zul je je afvragen waarom je hier niet eerder aan begonnen bent. Je vloer knapt hier namelijk enorm van op en is weer beter bestand tegen vuil en vlekken.

Heb je diepere vlekken en/of krassen dan kun je wat voorbereidend werk doen om ook dat op te lossen/te verminderen. Meer hierover vind je in een ander blog.

Dit heb je nodig:

Tip: Vergeet niet om het meubelvilt te controleren/te vernieuwen. Dit voorkomt krassen op je bijna nieuwe vloer.

viltstrook/viltstrip grijs
TziT zelfklevend meubelvilt voor vloerbescherming