allesvoorUWvloer

Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Uitstekend

Grootste webwinkel vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Home » Products » álles voor UW vloer » houten vloer

Álles om je houten vloer mooi te maken en mooi te houden
Soorten houten vloeren
Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren. Zo zijn er natuurlijk de planken vloeren. Hieronder vallen ook de samengestelde planken en de duoplanken. Daarnaast is er natuurlijk de parketvloer. Dit kan ook in een plankpatroon gelegd zijn of in een ander patroon zoals een visgraatvloer of een hongaarse punt.
houtsoorten
Dan is er ook nog sprake van verschillende houtsoorten. Eiken is de meest gangbare houtsoort. Mede omdat eikenhout zowel hard als stabiel is. Maar een mooie merbauvloer, vloer van kersenhout, walnoot of afzelia kan natuurlijk ook.
afwerking houten vloer
Voor het onderhoud van je vloer is dat helemaal niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is de afwerking van je vloer: is je vloer gelakt, staat de vloer nog in de (boen)was of is deze geolied.
Bij geoliede houten vloeren is er ook nog een onderscheid in geolied vloeren en vloeren die behandeld zijn met hardwaxolie. Bij hardwaxolie is er wat was aan de olie toegevoegd.
Het beste kun je het merk gebruiken waar je vloer ook mee behandeld is. Bij houten vloeren zijn dat veel mogelijkheden. Traditonele merken zijn Osmo vloerproducten, Floorservice onderhoudsproducten en Woca wat de naam houtverzorging al in de naam heeft: WOodCAre. Een tegenhanger van de Osmo vloerproducten zijn de Blue Dolphin houtveredelingsproducten. Het mileuvriendelijke Aquamarijn is tegenwoordig vervangen door Royl vloerproducten. En verder kennen we natuurlijk ook universele onderhoudsproducten die je veilig kunt gebruiken bij alle geoliede én hardwaxgeoliede vloeren. Dit is het merk Vesting, maar ook ons eigen merk allesvoorUWvloer.
Kies je eenmaal voor een merk vloerproduct blijf daar dan ook bij. Gebruik het dweilmiddel én het onderhoudsproduct. Vergeet niet dat élke houten vloer onderhoud nodig heeft, Het maakt niet uit of het om een wasvloer, gelakte houten vloer of geoliede houten vloer gaat. Houd je het bij dan is het zo gedaan. Wacht je te lang dan zul je er eerst wat meer tijd in moeten steken.
onderhoudsschema houten vloer
Het verkorte schema is als volgt:

1. dweil met het geschikte dweilmiddel óf met schoon water. Gebruik geen andere dweilmiddelen als allesreinigers of natuurazijn. Deze kunnen de beschermlaag aantasten en/of de olie van de geoliede vloer laten verdwijnen.
2. gebruik het onderhoudsproduct dat past bij je vloer vooral op loop- en slijtplekken. Zet de hele vloer minimaal 1x per jaar in de onderhoudsolie.
3. gebruik een intensiefreiniger alleen wanneer je de houten vloer met gewoon dweilen niet meer schoon krijgt of wanneer er teveel polishlagen zijn aangebracht op de gelakte vloer. Vergeet niet dat je na een intensieve reiniging altijd het onderhoudsproduct weer moet aanbrengen.