Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Houten vloeren: alle producten

Gebruik de filters om het juiste product voor jouw vloer te vinden.
Heb je hulp nodig bij het kiezen? Gebruik dan onze keuzehulp voor houten vloeren >>

Resultaat 1–20 van de 165 resultaten wordt getoond

Vloerverzorging van houten vloeren
Er zijn veel vloerverzorgingsproducten voor houten vloeren. We snappen dat je dan wellicht niet meer weet wat je nodig hebt.
Bepaal eerst Wat wil je gaan doen?
Dagelijkse reiniging
Dit is het dweilmiddel dat je veilig dagelijks kunt gebruiken, al zullen veel mensen dit wekelijks of maandelijks toepassen.
Een dweilmiddel wordt altijd verdund met water. Het is het bekende “scheutje in lauwwarm water”.
Kijk voor de exacte hoeveelheid die de leverancier aanraadt op de verpakking.
Intensief reinigen
Dit doe je wanneer je vloer niet meer schoon te krijgen is met het normale reinigingsmiddel of wanneer je de vloer in de onderhoud gaat zetten. Oude onderhoudslagen worden verwijderd en daardoor hecht het nieuwe onderhoud beter.

Na het intensief reinigen moet je altijd weer een nieuwe onderhoudslaag op je vloer aanbrengen. Dit kan onderhoudsolie, onderhoudswas of polish zijn. Een intensieve reiniger gebruik je meestal maar 1-2 keer per jaar.

Een intensiefreiniger wordt altijd verdund met water. Bij een erg vervuilde vloer kun je meer intensiefreiniger gebruiken. Belangrijk is dat je de intensiefreiniger niet laat opdrogen maar voor die tijd opneemt en goed nadweilt met schoon water.
Onderhoud
Onderhoud breng je aan wanneer je loop- en/of slijtplekken gaat zien. Liefst net iets eerder. Gemiddeld is dit 1-2 keer per jaar.

Bij een geoliede vloer kun je ook de onderhoud plaatselijk aanbrengen, bijvoorbeeld bij de eethoek of voor het aanrechtblad. Hierdoor hoef je de hele vloer maar 1 keer per jaar in de onderhoudsolie of de onderhoudswas te zetten.

Bij een gelakte vloer bescherm je de lak met een polishlaagje. Dit is lastiger plaatselijk bij te werken en daarom onderhoud je vaak de hele vloer met de polish.

Onderhoud breng je puur aan. Het verbruik is per leverancier verschillend en staat bij het artikel vermeld.
Eerste behandeling of basisbehandeling
Dit is de behandeling die op onbehandeld hout wordt aangebracht. Dat kan nieuw hout zijn of hout dat kaal geschuurd is. Bij olie praat je vaak over hardwaxolie. Lakken kan natuurlijk ook. Was als basisbehandeling wordt nauwelijks meer gedaan. Ook kan het zijn dat je je vloer een flinke opknapbeurt wilt geven, maar nog niet wilt schuren. Een geoliede vloer kun je dan polijsten en dan breng je 1 laag hardwaxolie aan.
Afwerking van de vloer
Ken je de afwerking van de vloer klik deze dan aan. Dit verkleint het aantal producten en maakt de keuze makkelijker.
Weet je niet wat de afwerking van je vloer is? Probeer dit dan te achterhalen:

Misschien staat het op de factuur?
Vraag het aan het vloerenbedrijf.
Vraag het aan de vorige eigenaar.
Wellicht staat het op de verpakking die je bewaard hebt?

Weet je het dan nog niet dan kun je dweilen met een neutrale reiniger zoals de Blue Dolphin Multi Cleaner. Deze kun je veilig gebruiken voor álle vloeren. Het onderhoud wordt echt een stuk lastiger omdat je hiervoor toch echt moet weten of de vloer gelakt of geolied is. Tegenwoordig is de kans dat de vloer in de was staat (niet te verwarren met hardwax-olie) heel erg klein dus dat kun je bijna uitsluiten.
Kies je merk
Ken je het merk waarmee je vloer behandeld is? Kies dit dan. Dan zie je gelijk welke producten je kunt kiezen. Wij raden aan om bij het merk te blijven waarmee de houten vloer is behandeld. Wil je liever een ander merk? Maak dan eerst de vloer schoon met de intensief reiniger van het andere merk en zet de vloer in het onderhoud. Zorg ervoor dat je de verschillende producten die je nodig hebt wel van hetzelfde merk gebruikt.

Weet je het merk niet, maar wel de afwerking? Bij een lakvloer maakt het niet zo heel veel uit voor welk merk je kiest. Lak ligt er als laagje op en dringt niet diep in het hout. Hierdoor kun je makkelijker elk merk gebruiken.

Bij een geoliede vloer kun je bij een hardwaxolie ook kiezen voor een universeel merk zoals bijvoorbeeld Vesting of ons eigen merk (allesvoorUWvloer) Deze zijn geschikt voor alle hardwaxgeoliede vloeren. Heb je een geoliede vloer, zonder hardwax, dan is het vaak Woca (of een variant). Kies dan voor de Woca-producten.
Kleur
Ga je voor een speciale kleur? Kies die dan. Veelal is het onderhoud naturel en geschikt voor alle vloeren. Voor witte vloeren vind je vaak wel een speciale witte zeep en een witte onderhoudsolie. Deze bevatten witpigmenten en houden op die manier je witte vloer ook mooi wit.
Glans of mat
Bij het onderhoud kun je soms kiezen voor een glansgradatie. Veel standaardproducten hebben een zijdeglans: een hele lichte glans. Deze wordt ook wel zijdemat genoemd.

Daarnaast is er ook de matte variant, wanneer je je vloer echt mat wilt houden.

Bij gelakte vloeren kun je ook nog kiezen voor glans.
Onderhoud houten vloer
Kies je eenmaal voor een merk vloerproduct blijf daar dan ook bij. Gebruik het dweilmiddel én het onderhoudsproduct. Vergeet niet dat élke houten vloer onderhoud nodig heeft, Het maakt niet uit of het om een wasvloer, gelakte houten vloer of geoliede houten vloer gaat. Houd je het bij dan is het zo gedaan. Wacht je te lang dan zul je er eerst wat meer tijd in moeten steken.

dweil met het geschikte dweilmiddel óf met schoon water. Gebruik geen andere dweilmiddelen als allesreinigers of natuurazijn. Deze kunnen de beschermlaag aantasten en/of de olie van de geoliede vloer laten verdwijnen.
gebruik het onderhoudsproduct dat past bij je vloer vooral op loop- en slijtplekken. Zet de hele vloer minimaal 1x per jaar in de onderhoudsolie.
gebruik een intensiefreiniger alleen wanneer je de houten vloer met gewoon dweilen niet meer schoon krijgt of wanneer er teveel polishlagen zijn aangebracht op de gelakte vloer. Vergeet niet dat je na een intensieve reiniging altijd het onderhoudsproduct weer moet aanbrengen. Sommige leveranciers raden aan om de intensiefreiniger te gebruiken voordat je het onderhoud aanbrengt. Dan weet je zeker dat de vloer goed schoon is en het onderhoud goed hecht.