Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Holle plekken onder tegels en planken kunnen een groot probleem vormen. In eerste instantie is het een irritant geluid: elke keer wanneer je over deze plek loopt hoor je een holklinkend geluid. Maar wanneer je deze holle plekken niet op tijd repareert kan er schade ontstaan aan. je vloer.
Deze holle ruimtes onder je houten vloer of tegelvloer kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals slechte installatie, slijtage, of temperatuurschommelingen.
In deze blog bespreken we de problemen die worden veroorzaakt door holle plekken onder tegels en planken en waarom Stonefix injectielijm de ideale oplossing is om dit probleem aan te pakken.

Stonefix injectielijm/injectiehars zorgt voor een snelle reparatie van loszittende of holle vloertegels en holle plekken onder houten vloeren.

Een reparatie van losse of holklinkende vloeren, zonder hak- of breekwerk is zo gedaan en je probleem is snel opgelost. Met de oplossing van Stonefix isrepareren zo gedaan!

Deze injectiehars biedt de oplossing om losse tegels of holle vloeren weer vast te leggen c.q. te repareren. Met deze reparatieset kun je zonder onnodige hoge kosten en overlast door te hakken en breken losse vloertegels of losse planken weer vastzetten.

 

Lees in deze blog over:

Problemen met holklinkende tegels en holle ruimtes onder houten vloeren >>

Oorzaken van Holle Plekken onder Tegels en Planken >>

Waarom kiezen voor Stonefix Injectielijm? >>

Dit heb je nodig >>

Zo gebruik je Stonefix Injectielijm voor holle plekken >>

 

Het belang van sterke en stevige tegels en planken

Sterke en stevige tegels en planken zijn van cruciaal belang voor de duurzaamheid en uitstraling van een vloer. Holle plekken onder deze oppervlakken kunnen ernstige problemen veroorzaken, zoals:

Problemen met holklinkende tegels en holle ruimtes onder houten vloeren

1. Geluidsproblemen: Holle plekken kenmerken zich door het holklinkende geluid wanneer je hier overheen loopt. Ook kunnen deze holtes leiden tot krakende geluiden wanneer er druk wordt uitgeoefend op de vloer. Dit kan erg vervelend zijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor de buren.

2. Vochtproblemen: Holle plekken kunnen vocht vasthouden, wat op zijn beurt kan leiden tot schimmel- en schimmelgroei. Dit kan de luchtkwaliteit en de gezondheid van de negatief beïnvloeden.

3. Verzwakte structuur: Een holle plek onder je tegel of houten vloer kan de samenhang van de vloer verminderen, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor beschadiging. Bij een holle plek is het vaak mogelijk om de vloer te bewegen. Hierdoor kunnen bij tegels de voegen breken en los laten. Bij een houten vloer kan de verbinding tussen de planken schade oplopen en kunnen er scheuren in het hout ontstaan.

4. Esthetische problemen: Holle plekken kunnen ervoor zorgen dat tegels en planken losraken of barsten. Dit ziet er lelijk uit en vermindert de algehele uitstraling van de ruimte.

Het is duidelijk dat het aanpakken van holle plekken onder tegels en planken van groot belang is om deze problemen te voorkomen en de levensduur en aantrekkingskracht van uw vloer of wand te behouden.

Oorzaken van Holle Plekken onder Tegels en Planken

Het begrijpen van de oorzaken van holle plekken is belangrijk om goed met dit probleem om te gaan. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

Onvoldoende lijmgebruik: Bij de installatie van tegels en planken is het cruciaal om voldoende lijm te gebruiken om een goede hechting te garanderen. Onvoldoende lijmgebruik kan resulteren in holle plekken.

Onjuiste lijmconsistentie: Lijm moet de juiste consistentie hebben om een sterke hechting te creëren. Als de lijm te dun is, kan dit leiden tot holle plekken.

Uitdroging van lijm: Lijm die te snel droogt, kan de hechting beïnvloeden en holle plekken veroorzaken. Ook verkeerde lijm kan na verloop van tijd indrogen en holle plekken veroorzaken.

Beweging en trillingen: Voortdurende beweging en trillingen in de ondervloer kunnen ervoor zorgen dat de tegels of planken losraken en holle ruimtes creëren.

Waarom kiezen voor Stonefix Injectielijm?

Herstel op tijd de holle plekken onder tegels of planken om verdere schade aan je vloer te voorkomen en af te zijn van holklinkende geluid.

Stonefix injectielijm is een uitstekende keuze om dit probleem aan te pakken, en hier zijn enkele redenen waarom:

– Uitstekende hechting: Stonefix injectielijm biedt een ongeëvenaarde hechting aan verschillende oppervlakken. Dit komt doordat deze lijm met 2 componenten werkt.  Dit zorgt voor een stevige verbinding tussen de tegels of planken en de ondergrond, waardoor holle plekken effectief worden gevuld. Deze injectielijm kan ook gebruikt worden bij natuursteen.

Extra dun: Stonefix is een 2 componentenlijm. Er worden 2 soorten gemengd in het speciale mengkanaal waardoor de lijm in eerste instantie dun als water is. Dit heeft als voordeel dat je maar een klein gaatje nodig hebt om de lijm onder de vloer te krijgen. Een ander voordeel is dat de lijm ver onder de tegels vloeit en via de kleinste gaatjes de holle plekken kan vullen.

Duurzaamheid: Deze lijm is ontworpen om bestand te zijn tegen slijtage, vocht en temperatuurschommelingen. Hierdoor blijven je tegels en planken langdurig in goede staat.

Eenvoudig in gebruik: Stonefix injectielijm is gemakkelijk aan te brengen en vereist geen ingewikkelde installatieprocessen. Hierdoor kunnen zowel professionals als doe-het-zelvers met gemak holle plekken herstellen.

Snelle uitharding: De snelle uithardingstijd van Stonefix zorgt ervoor dat het herstelproces efficiënt verloopt. Hierdoor kun je snel weer genieten van je vloer..

Veelzijdigheid: Deze injectielijm is geschikt voor vele materialen, waaronder keramiek, natuursteen, porselein, en hout. Hierdoor kun je het gebruiken voor diverse projecten.

– Minimale overlast: Het herstellen van holle plekken met Stonefix injectielijm zorgt voor minimale verstoring in je huis of op de werkplek. Je hoeft je geen zorgen te maken over uitgebreide sloopwerkzaamheden. Met Stonefix Injectielijm heb je geen breekwerk, stofoverlast en dagen wachten voordat de ruimte weer gebruikt kan worden. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook geld.

Dit heb je nodig:

  • Stonefix Injectielijm (inclusief mengkanaal, verlengtuitje en 2mm boortje)
  • (accu)boormachine
  • kitspuit
  • natte wegwerpschoonmaakdoekjes
  • aceton
  • sateprikkers

Zo gebruik je Stonefix Injectielijm voor holle plekken

Het gebruik van Stonefix injectielijm voor het herstellen van holle plekken is een relatief eenvoudig proces. Hier is een stapsgewijze handleiding:

Stap 1: Voorbereiding

   – Zorg ervoor dat het oppervlak schoon is

   – Bepaal waar de holle plekken zich bevinden door te kloppen op de vloer en markeer deze met bijvoorbeeld schilderstape. 

Stap 2: Gaatje boren

   – tegels: boor een gaatje in de voeg naast de holle plek. Boor een extra gaatje om de lucht eruit te laten stromen. Is de plek groot boor dan eventueel extra gaatjes.

   – hout: probeer een noest te vinden in de buurt van de holle plek en boor hierin het gaatje. Boor een extra gaatje om de lucht eruit te laten stromen. Is de plek groot boor dan eventueel extra gaatjes.

Stap 3: Injecteer de lijm

Plaats het mengkanaal en verlengtuitje op de lijmkoker en bevestig deze in de kitspuit. Zorg dat alles goed vast zit. Bij twijfel kun je de tip eventueel vastzetten met tape. Plaats het verlengtuitje in het geboorde gaatje en begin met injecteren. Stop wanneer je tegendruk voelt en/of de lijm uit een ander gaatje eruit vloeit.
Plaats een sateprikker in de gaatjes om te voorkomen dat de lijm er verder uitvloeit.

Verwijder direct gemorste lijm met een nat schoonmaakdoekje.
Bepaal door te kloppen of de holle plek voldoende gevuld is. Wanneer dit niet het geval is kun je aan de andere kant van de tegel of in een andere noest nog een gaatje boren (en luchtgaatje) om meer lijm onder de tegel te kunnen injecteren.

Stap 4: Eventueel verzwaren

Wanneer je denkt dat de vloer bol kan komen te staan kun je de vloer direct na het injecteren verzwaren. Dit kan bijvoorbeeld met een emmer water. Dit zorgt ervoor dat de vloer naar beneden gedrukt blijft tijdens het uitharden van de injectielijm. Dit zal vooral van toepassing zijn bij houten vloeren.

Stap 5: Verwijder de sateprikkers

Je verwijdert de sateprikkers het beste wanneer de lijm niet meer vloeit, maar nog niet helemaal uitgehard is. Dit zal zijn na ongeveer 3-4 uur. Probeer het met 1 prikker uit. Vloeit de lijm nog uit het gaatje, plaats dan opnieuw een prikker en wacht langer. 

Heb je te lang gewacht en is de lijm uitgehard? Geen probleem: breek de prikker af en boor het gaatje uit.

Stap 6: Wacht op uitharding

Laat de lijm de aanbevolen tijd uitharden voordat je de vloer weer in gebruik neemt.

Stap 7: Vul de boorgaatjes
Steen: Je hebt geboord in de voeg: vul de gaatjes dan met voegsel. Misschien heb je nog voegsel over, kies anders de kleur die het dichts bij in de buurt komt.

Hout: Je hebt geboord in een noest: vul de noest met houtvuller of met was. Is het niet gelukt om in een noest te boren dan kun je het gaatje vullen met behulp van een reparatieset.

Met Stonefix injectielijm kun je op een effectieve en efficiënte manier holle plekken herstellen en de levensduur van je tegels en planken verlengen.

Conclusie

Holle plekken onder tegels en planken kunnen ernstige problemen veroorzaken, zoals geluidsproblemen, vochtproblemen, verzwakte structuren en esthetische problemen. Het gebruik van Stonefix injectielijm biedt een duurzame en effectieve oplossing voor dit probleem. De uitstekende hechting, duurzaamheid, gebruiksgemak en veelzijdigheid van deze lijm maken het een ideale keuze voor zowel professionele aannemers als doe-het-zelvers. Door holle plekken tijdig aan te pakken met Stonefix injectielijm, kunt je genieten van een stevige en mooie vloer die bestand is tegen de tand des tijds. Kies voor Stonefix injectielijm om jouw tegels of planken op hun best te houden.

Klik hier om Stonefix injectielijm te bestellen >>