Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

het onderhoud van uw kurkvloer

In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om uw vloer weer schoon te krijgen, schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. Maar hoe onderhoud en verzorg je een kurkvloer?

De afwerking van uw kurkvloer.

Een kurkvloer wordt eigenlijk altijd behandeld met meerdere lagen (watergedragen) lak.

Lak is er in verschillende glansgradaties. Meestal zal een lakvloer enigszins glanzen, bij de nieuwste generatie lakken kan er ook mat afgelakt worden.

U moet er bij een kurkvloer wel aan denken dat zand krassen in uw vloer achter kan laten. Daarom is het belangrijk om dagelijks stof en vuil te verwijderen met een stofdoek (wissersysteem) of stofzuiger (met parketborstel).

Beschadigingen voorkomen:

  • Zorg voor goede schoonloopmatten bij alle buitendeuren
  • Zorg voor vilt onder uw meubels, zeker die meubels die vaak verschoven worden (stoelen, bijzettafels) , maak het vilt regelmatig schoon en vervang het tijdig.
  • Zet bloempotten nooit rechtstreeks op de vloer, maar gebruik hiervoor onderschotels.
  • Zorg voor de juiste wielen voor uw meubels, voor uw kurk vloer heeft u zachte wieltjes nodig die het gewicht goed kunnen dragen. Wanneer het niet mogelijk is om de bestaande wieltjes te vervanggen (piano, antiek/modern meubelstuk) kunt u meubelschotels onder de wieltjes plaatsen.

Het specifieke onderhoud en de verzorging van uw kurkvloer:

Uw gelakte kurkvloer kunt u gewoon kunt dweilen met een goed uitgewrongen duo-dweil (blue dolphin/allesvoorUWvloer). Gebruik hiervoor het dweilmiddel dat bij uw vloer hoort.

Daarnaast dient uw kurk vloer  zo’n vier keer per jaar behandeld te worden met polish. Eventuele slijtplekken als looppaden en schuifplekken dienen vaker onderhouden te worden.

Wanneer uw vloer na verloop van tijd wat vlekkerig wordt en vuil lijkt aan te trekken kan het zijn dat er teveel polish(lagen) op uw vloer zit. U kunt de polish lagen dan verwijderen met een polish remover (stripper). U vloer wordt hier weer schoon en fris van. Daarna dient u wel weer een beschermende laag polish aan te brengen.

Het aanbrengen van de polish:

Het beste kunt u de polish aanbrengen met een polish-doek zoals de Blue Dolphin polish-doek.

De merken

Wij leveren alle professionele merken voor het onderhoud van uw gelakte kurkvloer waaronder:

Rigo StepWicanders

Uiteraard hebben wij ook een reiniger, polish en en polish remover van het huismerk: allesvoorUWvloer. Deze zijn veilig te gebruiken op uw gelakte kurkvloer.