Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Onderhoud houten vloeren in de WOCA-olie

Hier vind je alle producten van het merk WOCA

WOCA is een afkorting van Woodcare, het Engelse woord voor houtverzorging. Al sinds 1969 ontwikkelt en produceert WOCA schone, kwalitatief hoogwaardige producten voor de natuurlijke bescherming en het onderhoud van hout, binnen en buiten. Producten van WOCA staan bekend om hun natuurlijke uitstraling en eenvoudige onderhoud.
Hier vind je uitleg én de woca producten om je vloer mooi te maken en mooi te houden.
Uitleg over:

Reinigen

Voor het reinigen van je vloer is er de Woca natuurzeep. Deze zeep vind je in verschillende kleuren passend bij je vloer. De naturel is neutraal en bevat geen kleurpigmenten. Hier kun je alle kleuren mee dweilen. Kies je voor wit grijs of zwart dan zijn er kleurpigmenten aan de zeep toegevoegd om je vloer mooi op kleur te houden.
Woca Natuurzeep reinigt en voedt alle typen geoliede, gezeepte en met hardwax behandelde vloeren. De soya- en cocosvetten in de zeep zorgen voor een extra beschermlaag in de bovenste poriën van het hout, waar vuil en vocht in worden opgenomen. Bij iedere zeepbeurt worden oude vuilresten en vlekken verwijderd en het hout tegelijk voorzien van een nieuwe, onzichtbare beschermlaag. Een goed gezeepte vloer heeft daarom veel minder extra onderhoud nodig.

Zo dweil je je vloer met Woca natuurzeep:

Stap 1

Vul een emmer met 5 liter koud of lauw water en 125ml zeep (een kopje). Vul nog een emmer met 5 liter koud of lauw water. Hierin kun je de dweil in uitspoelen om het zeepwater schoon te houden.

Stap 2

Breng de zeepoplossing licht schuimend aan op de vloer en laat het kort inwerken. Spoel ondertussen de mop uit in het spoelwater en wring deze droog. Doe de mop in de zeepoplossing en wring opnieuw uit.

Stap 3

Neem schuim en opgelost vuil op met de uitgewrongen, schone mop en spoel uit in de emmer met spoelwater. Goed uitwringen.

Stap 4

Laat de vloer nu 15-20 minuten drogen. De vloer moet droog zijn voordat deze weer belast wordt

Onderhoud

Voor het onderhoud van je vloer is er de Woca onderhoudsolie. Deze vind je in verschillende kleuren passend bij je vloer. De onderhoudsolie naturel is neutraal en bevat geen kleurpigmenten. Deze kun je gebruiken op alle kleuren. Kies je voor wit of grijs. dan zijn er kleurpigmenten aan de onderhoudsolie toegevoegd om je vloer mooi op kleur te houden.
Is je vloer schraal, maar je hebt geen tijd om de onderhoudsolie aan te brengen? Dweil dan met de olieconditioner. Daarmee stel je het onderhoud uit.

Zo breng je de Woca onderhoudsolie aan:

Stap 1

Vul twee emmers met 5 liter (warm) water. Doe in één van de emmers een kopje WOCA Intensiefreiniger (125 ml). Gebruik bij sterke vervuiling twee kopjes intensiefreiniger (250 ml).

Stap 2

Breng de Intensiefreiniger oplossing aan en boen deze goed vochtig (niet kletsnat!) met een witte pad in het hout. Spoel de pad af en toe uit in het spoelwater.

Laat de oplossing 10 tot 15 minuten inwerken. Haal ondertussen schoon spoelwater.

Stap 3

Neem met een uitgewrongen swepmop het losgeweekte vuil op. Spoel de swepmop regelmatig uit in het spoelwater.

Laat de vloer nu volledig drogen (minimaal vier uur bij kamertemperatuur).

Stap 4

Met een sproeiflacon onderhoudsolie op de vloer vernevelen en even in laten trekken. Masseer de onderhoudsolie met een schone, droge witte pad egaal in het hout. Gebruik bij grote oppervlakken een boenmachine.

Wrijf de vloer volledig droog met katoenen doeken. Pas na vier uur weer belopen.

De vloer 24 uur niet met water in aanraking laten komen. Behandel de vloer (na minstens 48 uur) met WOCA zeep om inlopen van vuil te voorkomen.

Accessoires

Speciale producten

Woca heeft ook 2 vlekkenverwijderaars en een onderhoudsbox in het assortiment. In de box vind je de zeep, onderhoudsolie en intensiefreiniger, maar ook pads, een padhouder en doeken.
De Woca Easy Neutralizer neutraliseert zwarte vlekken in eiken die ontstaan zijn door een reactie met het looizuur. De Woca superontvlekker verwijdert vlekken van bijvoorbeeld koffie, wijn en schoenzolen.

Woca natuurzeep

Woca onderhoudsolie

Woca easy neutralizer

Woca swepmop