Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Onderhoud houten vloeren in de Blue Dolphin-olie

Hier vind je alle producten van het merk Blue Dolphin

Blue Dolphin is al meer dan 20 jaar de specialist als het gaat om duurzame bescherming van hout. Blue Dolphin maakt eerlijke, duurzame kwaliteitsproducten met respect voor het milieu en de veiligheid van de consument en professional. Daarom is er voor de dolfijn als beeldmerk gekozen. De dolfijn is een intelligent en schoon dier en blauw staat voor betrouwbaarheid. Met Blue Dolphin kies je dus voor kwaliteit, duurzaamheid en de zekerheid van producten zonder schadelijke stoffen.
Hier vind je uitleg én de Blue Dolphin producten om je vloer mooi te maken en mooi te houden.
Wil je alle producten bekijken klik dan hier >>

Reinigen

Voor het reinigen van je vloer heeft Blue Dolphin verschillende mogelijkheden:

Blue Dolphin Multi Cleaner: Dit is een universele reiniger die je veilig kunt gebruiken op alle waterbestendige oppervlakken. Dat kan erg handig zijn wanneer je verschillende soorten vloeren hebt. Je kunt dan alles met dezelfde reiniger dweilen. Deze PH neutrale reiniger is huidvriendelijk, zonder chemische conserveringsmiddelen, bevat geen chloor en is biologisch afbreekbaar.
Deze reiniger is bedoeld voor wekelijks gebruik.

Blue Dolphin Eco Fix & Fill: Dit dweilmiddel is een reinigings- en onderhoudsproduct voor houten vloeren die zijn behandeld met Blue Dolphin Hardwax of Olie. Fix & Fill is huidvriendelijk, zonder chemische conserveringsmiddelen, bevat geen chloor en is biologisch afbreekbaar. Het voedt het hout en laat een dunne film op het oppervlak achter dat bestand is tegen slijtage.
Deze reiniger is bedoeld voor maandelijks gebruik

Blue Dolphin Soft Balm: Dit dweilmiddel is een eigenlijk een voedend onderhoudsproduct voor olie, hardwax en lak vloeren. Met dank aan de speciale formule gebaseerd op onderhoudsolie reinigt dit onderhoudsproduct niet alleen, maar heeft deze ook een zeer sterke voedende werking.  De Soft Balm heeft een witte variant. Dat kan handig zijn om je wit geoliede vloer ook mooi wit te houden.

Wil je graag wekelijks dweilen? Kies dan voor de Multi Cleaner en dweil 1x per maand met de Eco Fix & Fill.

Wil je graag maandelijks dweilen dan kun je ook alleen dweilen met de Eco Fix & Fill

Gebruik de Soft Balm in plaats van de Eco Fix & Fill wanneer je de vloer intensief gebruikt. De Soft Balm voedt iets meer dan de Fix & Fill. Gebruk de witte Soft Balm ook wanneer jou witte vloer minder wit begint te worden door het dweilen.

Zo dweil je je vloer met Blue Dolphin reiniging:

Stap 1

Vul een emmer met 5 liter warm water.

Stap 2

Voeg de reiniger toe:

Multi Cleaner: 2 dopjes
of Fix&Fill: 5 dopjes
of Soft Balm: 7 dopjes

Stap 3

Dweil de vloer niet te nat. Dweil bij voorkeur met de planken mee.

Stap 4

Laat de vloer nu 15-20 minuten drogen. De vloer moet droog zijn voordat deze weer belast wordt

Onderhoud

Voor het onderhoud van je vloer is er de onderhoudswas voor licht onderhoud wat je elk kwartaal kunt aanbrengen. Daarnaast is er de onderhoudsolie die je jaarlijks aanbrengt. Zowel de onderhoudswas als de onderhoudsolie hebben een witte variant voor lichte/witte vloeren.

Zo breng je de Blue Dolphin onderhoudsolie aan:

Stap 1

Zorg dat de vloer schoon en droog is.
Stofzuig de vloer goed en dweil met schoon water.
Laat de vloer goed drogen.

Stap 2

Verdeel de onderhoudsolie met een witte pad of doek over de vloer.
Laat 20 minuten inwerken.

Stap 3

Boen de onderhoudsolie in met een rode pad.
Daarna met een witte pad of doek uitpoetsen tot een egaal geheel.

Stap 4

Na 6-12 uur is de vloer aanraakdroog: de vloer mag dan niet meer plakken. Na 1 dag kan de vloer weer in gebruik genomen worden maar houd er rekening mee dat de onderhoudsolie na 3 dagen volledig uitgehard is en ook dan pas weer volledig belastbaar.

Accessoires

Speciale producten

Blue Dolphin heeft ook speciale schoonmaakdoekjes: de blue box wipes. Dit zijn geïmpregneerde schoonmaakdoekjes waarmee je snel je handen, gereedschap en eventueel kleding kan schoonmaken wanneer je bijvoorbeeld olie hebt geknoeid. Maar deze doekjes verwijderen ook verse lijm, lak, kit, inkt, vet en andere plakresten.
Daarnaast kent Blue Dolphin ook producten voor buitenhout: de houtontgrijzer en de bangkirai olie.

 

Downloads