Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Vloerwissers

Vloerwissers, de naam zegt het al: die wissen je vloer. Je kunt ze gebruiken voor alle harde vloeren die gedweild kunnen worden.

Klassieke vloerwisser

De klassieke vloerwisser is de vloerwisser met bodemplaat en losse dweil. Je maakt een sopje in een emmer waar je de dweil in doet. Deze wring je vervolgens uit waarna je deze op de bodemplaat maakt. Het voordeel is niet alleen dat je de dweil kunt wassen na gebruik, maar spoelt de dweil ook tussendoor schoon.
Een nadeel kan zijn dat je het niet fijn vindt om de dweil uit te wringen.

Draadjesmop/wringmop

De draadjesmop kennen we allemaal: een steel met zo’n draadjesmop eraan: in een emmer water en eventueel met een speciaal wringsysteem droogwringen en dweilen maar.
Wij verkopen dit in de vorm van een wringmop. Deze heeft het wringsysteem bij de steel zitten zodat je geen apart wringsysteem nodig hebt. Het voordeel is dat je schone handen houdt tijdens het wringen. Je moet er wel rekening mee houden dat een wringmop vaak wat natter blijft dan een vloerwisser met dweil. Hierdoor is deze alleen geschikt voor vloeren die wat vochtiger gedweild worden zoals houten vloeren die met Woca behandeld zijn of tegelvloeren. Voor vochtgevoelige vloeren zoals laminaat en PVC raden wij deze wringmop af.
Je kunt de wringmop uitwassen, maar je verwijdert hem minder makkelijk dan de losse dweil en is daardoor wat tijdrovender.

Spraymop

De spraymop is de moderne variant van de klassieke vloerwisser: je hebt een bodemplaat en dweil, maar in plaats van een sopje in een emmer zit het sopje in een cartridge op de steel en spray je dit op de vloer. Vervolgens ga je er met de dweil overheen en schoon is je vloer. Het grote voordeel is dat het snel gaat: je hoeft geen sopje te maken, de spraymop hangt al klaar voor gebruik. Dit kun je ook gelijk het nadeel vinden: je werkt altijd met een “koud sopje” en je spoelt de dweil niet tussendoor uit. De dweil is makkelijk los te maken en daardoor wel makkelijk uit te wassen in de wasmachine.
Soms hoef je niet zelf de reiniger te verdunnen, zoals bij Bona. Deze is al kant en klaar. Hierdoor heb je altijd de juiste verhouding. Het nadeel is wel dat het hierdoor duurder is én minder milieuvriendelijk omdat je meer volume verplaatst. In andere gevallen vul je de cartridge zelf van te voren.