Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

Houten vloeren:  basisbehandeling

Dit is de behandeling die je kiest wanneer je houten vloer nog niet behandeld is of net geschuurd. Dat kan bijvoorbeeld een hardwax olie zijn of een lak.
Gebruik de filters om het juiste product voor jouw vloer te vinden.

Resultaat 1–20 van de 24 resultaten wordt getoond

Kies hier hoe je je houten vloer afgewerkt wilt hebben.

Je kunt kiezen voor verschillende afwerkingen voor de (basis)behandeling van hout.
Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden

hardwaxolie:


olie dringt in het hout, was zorgt voor een beschermlaag bovenop

Dit is de meest gebruikte afwerking en ook makkelijk zelf te doen. Deze afwerking combineert de vloerolie die in het hout trekt en de vloerwas die de poriën dichtzet. Hiermee bescherm je het hout tegen vocht én vuil. De meeste hardwaxolie breng je aan in 2 lagen. Je kunt ook kiezen voor een kleur. Meestal breng je dan in de eerste laag de kleur aan en is de tweede laag naturel/transparant. Je kunt natuurlijk ook voor naturel gaan, dan breng je 2 lagen naturel/transparant aan.

olie:


olie dringt in het hout

Een olie-afwerking vind je eigenlijk alleen nog bij Woca. Olie dringt in het hout en beschermt het daarmee tegen vocht. Door het ontbreken van de was blijven de poriën wat open. Deze zet je dicht met de Woca zeep die wat vettig is. Je zult dus regelmatig moeten zepen/dweilen om die poriën dicht te zetten en dicht te houden.
De olie breng je aan in 2 lagen. Je kunt ook kiezen voor een kleur. Je brengt dan in de eerste laag de kleur aan en is de tweede laag naturel/transparant. Je kunt natuurlijk ook voor naturel gaan, dan breng je 2 lagen naturel/transparant aan. Dit is makkelijk zelf te doen.

lak:


lak ligt bovenop het hout als beschermlaag

Lak beschermt het hout met een laagje bovenop het hout. Dit breng je aan met een roller en is daardoor wat lastiger aan te brengen dan een olie. Je moet uitkijken dat je geen aanzetten gaat zien.
De lak wordt meestal in 2 lagen aangebracht.