Vandaag besteld, morgen bezorgd*

Trusted Shops: Goed: 4,3/5

Grootste assortiment vloeronderhoud

Advies van echte vakmensen

1. Dweilen zonder eerst te stofzuigen: Er ligt altijd wel wat zand op de vloer dat je van buiten mee naar binnen brengt. Zolang dat los op de vloer ligt is er niets aan de hand, maar wanneer dit over de vloer gewreven wordt krijgt het een schurend effect. Je krijgt dan kleine krasjes in de vloer. Daarom moet je altijd even stofzuigen voor het dweilen om dat te voorkomen. Je kunt ook een speciale stofwisser gebruiken. Let dan op dat deze lekker dik is zodat het losse vuil in de stof gaat zitten en niet over de vloer schuurt.

2. Schoonmaken met groene zeep: Puur natuur, het ruikt lekker en je krijgt er zachte handen van. Het maakt ongetwijfeld je vloer wel schoon, maar het probleem is dat het ook een laagje achterlaat. Dat laagje op je vloer zorgt er juist voor dat hier vuiligheid in gaat zitten. Bovendien loop je het op bepaalde plekken eraf terwijl het onder de salontafel wel blijft zitten. Je krijgt dan een hele vlekkerige vloer. Gebruik gewoon het middel dat de vloerleverancier adviseert. Dat is niet alleen goed voor de garantie, maar ook voor je vloer. Zeker op langere termijn. 

3. Een schuursponsje gebruiken om vlekken te verwijderen: Het lijkt zo verleidelijk: dat ene hardnekkige vlekje even extra boenen. Je vlek zal vaak wel weg zijn, maar je hebt er dan vaak een beschadiging bij: óf je hebt de olie, lak of was weggeboend, en/of je hebt krassen in je vloer. Vlekken lijken soms moeilijk te verwijderen, maar vaak moet je nét het juiste middel gebruiken. Kijk even wat de vloerenleverancier adviseert en wellicht heeft je merk een vlekkenmiddel. Twijfel je? Vraag het dan ons!

4. Dweilen met een allesreiniger: Al doet de naam vermoeden dat je er alles mee kunt reinigen, vaak zijn algemene allesreinigers te agressief voor je vloer en/of laten ze een laagje achter. Je zult het wellicht niet gelijk merken, maar op den duur is het niet goed voor je vloer. Gebruik dus gewoon het dweilmiddel dat hoort bij je vloer óf gebruik schoon water zonder toevoeging.

5. Teveel water gebruiken: Bijna geen één vloer kan tegen het gebruik van veel water. Bij laminaat en een houten vloer is dat bij de meeste mensen wel bekend, maar ook bij een PVC-vloer moet je zuinig zijn met het gebruik van water. De PVC zelf kan er wel tegen, maar door de naadjes kan het langzaam onder de PVC-vloer komen. Een gelijmde PVC-vloer kan dan toch langzaam los laten en wanneer er water komt onder een zwevende PVC-vloer komt krijg je dat niet zomaar weg en kan het op den duur schimmel en nare geurtjes opleveren.